motorverzekering
Geen categorie

3 redenen om je motorrijbewijs te halen!

Een motorrijbewijs halen: velen hebben er weleens over nagedacht, maar de meesten besluiten het toch maar niet te doen. Of ze stellen het nog maar eventjes uit. Doodzonde! Motorrijden biedt zoveel voordelen en zoveel plezier dat eigenlijk iedereen het eens zou moeten proberen. Wij geven je vandaag in elk geval alvast drie redenen om zo snel mogelijk je motorrijbewijs te halen!

Véél goedkoper dan een auto

Je kunt natuurlijk een motor kopen naast je auto, maar ook als alternatief voor de auto kan een motor het overwegen waard zijn. Het scheelt je namelijk ontzettend in de kosten. Dat begint al bij de aanschaf: een middenklasser van een paar jaar oud is stukken goedkoper dan een auto uit een vergelijkbaar segment. Daarnaast betaal je voor een motorverzekering al gauw tien keer minder dan voor een autoverzekering en ligt het brandstofverbruik gemiddeld genomen ook lager. Dit laatste hangt natuurlijk wel af van je rijstijl en het type motor. Maar over het geheel genomen hou je met een motor in plaats van een auto zomaar een paar honderd euro per maand over!

Je leert beter autorijden

Huh, maar we hadden het toch over een motorrijbewijs? Zeker, van leren motorrijden zul je ook in de auto profijt hebben. Je leert namelijk op de motor verder vooruit te kijken en sneller gevaren te herkennen. Je zult wel moeten, want op de motor ben je nu eenmaal kwetsbaar. Deze gewoonten zul je al gauw ook in de auto toepassen, waardoor je ineens zult opmerken hoe langzaam sommige automobilisten soms reageren.

Je komt nog eens ergens

Autorijden doe je doorgaans vooral om van A naar B te komen. Altijd dezelfde route, namelijk de snelste. Je motor is echter meer dan alleen een middel om op de plaats van bestemming te komen. Motorrijden is een hobby en voert je langs plekken waar je met de auto nooit zou zijn gekomen. Rijden over binnendoorwegen, met een hoop bochten en mooie natuur is immers veel leuker dan lange, rechte stukken over de snelweg. Dankzij je motor leer je je eigen leefomgeving pas echt kennen!