7 december 2021

3 Tips voor een topfeest

2 min read

Een feestje is altijd leuk! Of het nou om een verjaardagsfeest, een jubileum, een trouwerij of een afstudeerfeest gaat, een feest geeft gezelligheid. Maar voor veel mensen voelt de organisatie van een feest als een grote moeite. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Begin op tijd met organiseren en dan kan er nog maar weinig misgaan. In deze blog zetten we een aantal tips op een rijtje hoe ook jij een topfeest kunt organiseren.

Het plan

Het begint allemaal bij het plan: hoe zie jij je feestje voor je? Wil je een traditionele verjaardag met koffie, thee en een taartje? Of wil je een dansfeest met een (silent) disco? Op dit moment zijn we natuurlijk allemaal gebonden aan de regels van de 1.5metersamenleving, meer je weet niet hoe de situatie erover een aantal maanden uitziet. Wie weet is er dan wel weer heel veel mogelijk! Kijk bij je planning naar praktische zaken zoals op welke datum, tijdstip en locatie jij je feest wilt houden. En bedenk ook hoeveel gasten je wilt uitnodigen. Als je deze zaken inzichtelijk hebt worden de volgende stappen al een stuk makkelijker.

Hapjes & Drankjes

Afhankelijk van hoe jij je feest voor je ziet zul je ook na moeten gaan denken over de hapjes en drankjes. De traditionele verjaardag vraagt om een heel ander cateringplan dan het dansfeest. Bij de ene optie moet je taart regelen, en koffie en thee. Denk ook aan genoeg kopjes, schoteltjes en gebaksvorkjes. Bij de tweede optie zul je drankjes moeten regelen: ga je voor bier, wijn en fris, of pak je groter uit met een heuse cocktailbar of prosecco? En ook hier zullen je gasten op een gegeven moment honger hebben, dus denk ook aan snacks of een maaltijd. Ga jij de hapjes en drankjes zelf regelen, of schakel je (professionele) hulp hiervoor in? En op het feest zelf, ga jij zelf iedereen van een drankje en taartje voorzien, of richt je een zelfbedieningsbuffet in? Er zijn allerlei mogelijkheden, kijk wat jou het meeste aanspreekt.

Partytent

We wonen nou eenmaal in Nederland, en hier weet je het nooit met het weer… het ene moment is het stralend blauw weer, en het andere moment trekt het dicht met bewolking. Hou in de dagen voor je feest de weersvoorspelling in de gaten, met name als je (een deel van) het feest buiten wilt houden. Een partytent biedt dan uitkomst, zo kunnen je gasten ook bij een buitje lekker buiten blijven. Slim ook voor wie niet zo ruim woont! Zo vergroot je je huis met een overdekte plek in de tuin. 

Veel feestplezier!