Vervoer

5 tips voor het besparen op je autoverzekering

Iedere auto waarin gereden wordt, moet minstens WA verzekerd zijn. Het is dus ook belangrijk dat je de juiste verzekering voor je auto afsluit. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen, maar wilt wel dat alle eventuele schadekosten zo veel mogelijk worden vergoed. Om te besparen op je autoverzekering, heb ik een aantal tips op een rijtje gezet. 

TIP #1 – Vergelijk regelmatig

De meeste mensen kijken weinig meer om nadat ze een autoverzekering hebben afgesloten. Echter kan je veel geld besparen wanneer je regelmatig de verschillende verzekeraars vergelijkt. Je auto wordt ouder, premies veranderen regelmatig en verschillende verzekeraars bieden mooie kortingen. Het is dus handig om met regelmaat te kijken of je niet veel geld kunt besparen.

Tip #2 – Betaal per jaar

Zoals bij veel dingen zijn ook autoverzekeringen over het algemeen een stuk goedkoper als je kiest voor een jaarbetaling. Voor veel mensen is een jaarbetaling een flink bedrag wat ze in één keer moeten neerleggen, maar wanneer je het vergelijkt met de maandbetalingen, zijn ze over het algemeen een stuk goedkoper. Sommige verzekeraars rekenen namelijk 5-6% extra wanneer je per maand betaalt.

TIP #3 – Spaar voor een no-claimkorting

In veel gevallen kan het handig zijn om kleine schades niet terug te vragen bij je verzekeraar. Zo zorg je ervoor dat je no-claim korting niet weggaat en je de schadevrije jaren dus steeds verhoogd. Hierdoor ben je over een langer termijn een stuk minder geld kwijt.

TIP #4 – Eigen risico

Door je eigen risico te verhogen kun je veel geld besparen op je premie. Je hebt dan wel kans dat je meer moet betalen wanneer je grote schade hebt, maar wanneer je nooit of zelden een ongeluk hebt, dan is het beter om je eigen risico te verhogen.

TIP #5 – Kies de juiste dekking

Veel mensen weten niet welke dekking goed bij hun auto past. Over het algemeen kan je zeggen dat nieuwe auto’s, van minder dan 5 jaar oud, het best allrisk verzekerd kunnen worden. Is je auto ouder? Dan kan je beter kiezen voor een WA of WA+ dekking. Wanneer je een grotere dekking hebt, zul je ook flink meer betalen. Wil je overstappen van autoverzekering en wil je ook een goedkope autoverzekering? Bij Allianz Direct kan je eenvoudig een nieuwe autoverzekering afsluiten die bij jou past!