22 januari 2022

Alleen de beste remblokken zijn goed genoeg voor je auto

2 min read
Remblokken

Remblokken stonden altijd bekend als schadelijk voor de gezondheid, maar sinds de ommekeer in de industrie, zijn ze volledig overgeschakeld op minder gevaarlijke alternatieven. Het wrijvingsmateriaal wat voorheen uit asbest bestond, is vervangen door onder andere kevlar vezels, om zo de automonteur veilig zijn werk te laten uitvoeren.

Wij van remonderdelen.nl zijn daarom ook trotse leverancier van remonderdelen in zowel oem- als premium Brembo versie, zodat je verzekerd bent van zo min mogelijk slijtage en stofoverlast.

Remblokken

Neem het beste kwaliteit bij monteren.

Het nemen van kwalitatief mindere, maar ogenschijnlijk goedkopere remonderdelen kunnen het begin zijn van een hoop narigheid en irritaties. Bij het monteren van niet de juiste remonderdelen kunnen de remmen na verloop van tijd gaan piepen en gillen. Dit komt, doordat moderne remmen gebruik maken van een remschijf(van gietijzer) die tussen twee remblokken zit, welke met wrijvingsmateriaal is bekleed van slechte kwaliteit.

Het is daarom belangrijk om oprechte kwaliteits- onderdelen te monteren, zodat trillingen en het ‘verglazen’ van de blokken wat het piepen veroorzaakt, tijdens de levensduur ervan niet voorkomt. Bij fabrikanten met een ontoereikende ontwikkeling, zullen de remsystemen daardoor altijd gevoelig zijn voor geluid en trillingen.

Remblokken

Vervang op tijd.

Houdt het remsysteem altijd in de gaten om onnodige slijtage te voorkomen. Veel moderne auto’s hebben indicatoren die ‒ voor wanneer het zover is ‒ een lampje doet oplichten op het dashboard. De ouderen modellen zullen het moeten hebben van een waarschuwingsgeluid, waarna je direct actie moet ondernemen. Bij dit laatste is het verstandig om zelf ook af en toe een visuele inspectie uit te voeren, om te kijken hoever de remmen versleten zijn.

Vergeet niet dat de belangrijkste reden van het remsysteem is, om in feite je voertuig te laten vertragen. Alles wat de effectiviteit van een remsysteem, op welke manier dan ook zou kunnen verminderen(inferieure kwaliteit), is waarschijnlijk geen goed idee. Bestel bij ons je remonderdelen en verzeker jezelf van een goed functionerend remsysteem.