7 december 2021

Alles wat je nodig hebt voor je heftruck

2 min read
tractiebatterij

Heftrucks. Ze worden overal gebruikt waar men hulp nodig heeft bij het tillen en verplaatsen van (zwaar) materiaal. Heftrucks zijn ontzettend handig wanneer je vaak producten of materialen moet verplaatsen van A naar B binnen een magazijn of bij het in- en uitladen van een vrachtwagen. Een heftruck is vrijwel onmisbaar bij de meeste bedrijven met een magazijn, bedrijven in de logistiek, fabrieken en nog veel meer bedrijven.

Heftruckaccu

Het is dus voor veel bedrijven belangrijk om een heftruck te hebben, maar daar staat wel tegenover dat je ook goed moet zorgen voor je heftruck. Een heftruck rijdt immers niet zomaar. Zo is het belangrijk dat je een goede accu voor je heftruck gebruikt. De heftruck krijgt stroom via de accu en kan daarom starten en rijden. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de vorklift omhoog en omlaag kan, de lampen aan kunnen en dat alle elektronische voorzieningen werken. Dit wordt allemaal geregeld door de tractiebatterij, oftewel accu van je heftruck.

Onderhoud

Een ander belangrijk punt om de duurzaamheid van je heftruck(s) te bevorderen is onderhoud. Onderhoud dat op tijd wordt uitgevoerd, met de juiste zorg en de juiste onderdelen is goed onderhoud. Hiermee kun je ervoor zorgen dat je toekomstige dure reparaties voorkomt. Naast de technische staat van de motor is het ook belangrijk om de technische staat van de rest van de heftruck te controleren. Dit is erg belangrijk voor de veiligheid ervan, omdat een heftruck iedere dag weer veel gebruikt wordt is het nodig om hier aandacht aan te besteden.

Heftruckchauffeur

Iets anders wat heel goed is om in gedachten te houden is het hebben van goede heftruckchauffeurs. Zij gebruiken de heftruck tenslotte. Hoe goed je heftruck is en zal blijven is dus ook afhankelijk van hen. Zorg er daarom voor dat je vakkundig personeel aanneemt die weten hoe een heftruck werkt en wat een heftruck nodig heeft om een lange tijd goed te blijven waardoor het de investering waard is. Een bedrijf kan hiervoor zorgen door een werknemer aan te nemen die in het bezit is van een heftruckcertificaat. Mocht dat niet het geval zijn, dan is het ook mogelijk om vanuit het bedrijf zelf een cursus aan te bieden aan het personeel.