22 januari 2022

Autoverzekeringen: de slimme manier

2 min read
ford f 150 raptor

Nieuwe auto’s deze dagen hebben betere veiligheidsvoorzieningen en meer tech gizmo’s dan modellen van een decennium geleden. Maar velen maken grote fouten bij het kopen van auto’s. Neem de aanschaf van nieuwe auto met een inruil. Een derde van de kopers rollen over in de schuld van hun laatste auto, terwijl ze beginnen met een nieuwe lening. Ze betalen voor een auto waar ze niet meer in rijden. Ouch! Dat is geen winnende strategie voor persoonlijke financiën. Als je dan nog moet kijken naar je autoverzekering is het handig om te kijken en te vergelijken, voordat je een juiste beslissing neemt. Hopelijk weet je dat je autoverzekering in ieder geval wettelijke aansprakelijkheid moet bevatten. Maar verder kun je ook kiezen voor all risk verzekeren of een wa-plus verzekering. We vertellen je hier meer over.

blankert shortlease

Allrisk verzekering en WA-plus verzekering

De WA-verzekering is niet de enige verzekering op de markt voor je auto, er zijn ook WA-plus verzekeringen en allrisk verzekeringen. Met een WA-plus verzekering dekt je verzekering niet alleen schade die je maakt bij anderen of hun eigendommen maar je wordt ook gedekt voor andere soorten schade aan je eigen auto. Denk bijvoorbeeld aan schade die je auto oploopt tijdens specifieke weersomstandigheden. Met WA-plus ben je ook verzekerd wanneer je auto gestolen wordt en wanneer je auto gevandaliseerd wordt door bijvoorbeeld: brand, ingeslagen ruiten, joyriden of poging tot diefstal.

Maar als je de meest uitgebreide dekking voor je auto wilt hebben kan je beter allrisk verzekerd worden. Met een allrisk verzekering wordt namelijk ook alle schade aan je auto vergoed dat je zelf hebt veroorzaakt tijdens een ongeluk. Vaak is de financiële kant van een ongeluk waarbij de schuld bij jezelf ligt hoog. Voor iemand die graag zekerheid heeft is de all risk verzekering daarom de beste keuze. Natuurlijk kan de verzekering per verzekeraar verschillen en kan je zelfs specifieke verzekeringen nemen zoals een volkswagen verzekering, maar het principe is overal hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *