besparen op auto
Auto

Besparen op vervoerskosten, maar hoe?

Wil je besparen op je maandelijkse vaste lasten? Dat is vaak mogelijk. Zeker als je in het bezit bent van een eigen auto. In deze blog vertellen we je hoe!

Bezit van een auto is duur
Het hebben van een eigen auto is fijn, maar tegelijkertijd ook een grote kostenpost. Het begint bij de aanschaf van een auto. Een goede auto kost je duizenden euro’s. En auto’s worden eigenlijk nooit meer waard. De afschrijving op een auto gaat hard. Is het je echt waard om duizenden euro’s uit te geven aan een auto? Denk hier goed over na voor je er een koopt! Heb je er al een in bezit? Bedenk dan of je de auto echt zo hard nodig hebt als je denkt. Je kunt er namelijk ook voor te kiezen om een deelauto te rijden. Carsharing, dus. Populair bij particulieren en bedrijven. Het zorgt voor overzichtelijk fleet management.

Wat komt er nog meer kijken bij het rijden van een auto?
Goed, het aanschaffen van een auto kost een hoop geld. Maar daar blijft het (helaas) niet bij. Want ook dit heb je nodig:

  • Een autoverzekering (kost maandelijks geld)
  • Een goed onderhouden auto (dus regelmatig een onderhoudsbeurt)

& je bent daarnaast maandelijks geld kwijt aan de wegenbelasting. De hoeveelheid belasting die je betaalt, is onder andere afhankelijk van het type motor (benzine of diesel) en het gewicht van je auto.

Wil je besparen?
Wil je besparen op je maandelijks kosten? Bedenk of je echt een auto nodig hebt. Je kunt ook gebruik maken van een deelauto, een elektrische fiets of het openbaar vervoer. Maandelijks blijft er dan geld over.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *