auto
Auto

De vrijheid die een auto je geeft

Word je binnenkort 18 jaar? Gefeliciteerd! Je komt dan in aanmerking voor het behalen van je rijbewijs. En dat rijbewijs geeft je veel vrijheid. Misschien ben je gewend om naar je werk of school te fietsen. Of wellicht ga je met het openbaar vervoer.

De voor- en nadelen van de fiets

Toegegeven, de fiets kent genoeg voordelen. Maar waarschijnlijk ben je het zat na jarenlang gefietst te hebben. Door weer en wind. Waarschijnlijk heb je al meerdere keren een nat pak gehaald en is je band ook al meerdere keren lek gegaan. Fietsen is gezond en het is relatief goedkoop (als je de aanschaf en het onderhoud van de fiets niet meerekent) maar het is niet de snelste manier van vervoer. 

Het openbaar vervoer 

Het openbaar vervoer is een uitkomst, maar kan voor veel frustratie zorgen. Als je regelmatig met de trein reist, weet je inmiddels dat de trein regelmatig te vroeg of te laat is. Dit kan ervoor zorgen dat je aansluitingen mist en hierdoor ben je alleen nog maar verder van huis. 

Een brommer of scooter

Een brommer of scooter is een goed alternatief voor de fiets. Maar lange stukken afleggen met de brommer of scooter is geen pretje. Binnen je eigen stad of dorp is dit vaak een prima vervoersmiddel. Maar wat als je 50 kilometer moet rijden? Je bent op een brommer of scooter dan aardig lang onderweg. 

Een autoDe auto geeft je alle vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Je bent van niets of niemand afhankelijk. Er kleven ook enkele nadelen aan het rijden van een auto. Het is relatief duur en bij drukte op de weg kom je gemakkelijk in de file terecht. Toch wegen deze punten voor veel mensen niet op bij de voordelen die het bezit van een auto heeft. Heb jij je rijbewijs gehaald? Wees hier zuinig op! Ga niet met alcohol achter het stuur. In het ergste geval moet je een alcohol keuring van het cbr ondergaan. Meer weten hierover? Bezoek de website Rijbewijsbelang.nl.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *