Geen categorie

Een caferacer bouwen, hier moet je op letten

Misschien heb je er wel eens van gehoord: de caferacer. Een standaard motor die omgebouwd wordt tot sportmodel. In de jaren ’50 begon men hier al mee. In ‘The Ace Cafe’, een ontmoetingscafé in Engeland kwamen de motorfanaten bijeen. Met de omgebouwde motors scheurden zij van café naar café om deze aan het voorgaande publiek te laten zien. Vandaag de dag is deze hobby (het bouwen van caferacers) nog steeds populair. Natuurlijk kun je een kant en klare caferacer kopen, maar leuker is er zelf eentje te bouwen met caferacer onderdelen van Caferacerwebshop.com. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je begint met bouwen. 

Hoeveel werk?

Van te voren moet je je goed bedenken hoeveel werk er in de gekozen motor gaat zitten. Daarbij moet je letten op essentiële onderdelen zoals het frame, vering, wielen enzovoort. Hoeveel tijd wil je er aan besteden? Als je een klus uit moet gaan besteden aan een professional, bedenk dan dat hij of zij ook een drukke planning kan hebben. Je moet voor jezelf goed bedenken hoelang je aan de motor wilt sleutelen voordat je hem kan gaan showen. Dus maak een tijdsplanning. 

Budget

Daarnaast is het van belang dat je een begroting maakt voor de aanschaf van allereerst de motor, en ten tweede voor de onderdelen. Aan te raden is om de motor budgetvriendelijk aan te schaffen. Want, in het kopen van onderdelen gaat meestal erg veel geld zitten. Het is een verslavende hobby om jouw caferacer op een creatieve manier vorm te geven naar jouw smaak. Retro of modern, met de diverse caferaceronderdelen van Caferacerwebshop geef je jouw caferacer de look die jij wenst. 

Wat heb je nodig?

Op de website is veel te vinden maar er is ook een showroom in Groningen. De verkopers kunnen jou van passend advies voorzien. Want als je nog een leek bent op dit gebied kun je dat onmogelijk precies weten. Als je online op zoek gaat kun je je alvast oriënteren, en let vooral op de richtlijnen in verband met controles. Zo moet je goed zichtbaar zijn op de weg en goed werkende richtingaanwijzers hebben. Een knipperlicht motor is er op de caferacerwebshop in diverse soorten. Zowel los te bevestigen als subtiel bevestigd in bijvoorbeeld de koplamp of het achterlicht. Vereiste is dat deze een ambergeellicht uitstralen en je moet er minstens twee aan de voorzijde én twee aan de achterzijde van je caferacer hebben.

Nog meer accessoires

Ook online gashendels kopen of een db killer bij Caferacerwebshop.com zorgt ervoor dat jouw caferacer van alle gemakken voorzien is. Met de gashendel zorg je ervoor dat je soepel kunt schakelen. Zonder goede gashendel geen veilige rit! Er is een groot assortiment aan gashandvatten. Je kunt denken aan snelgas tot push and pull, van kunststof tot aluminium gashendels. En met een db killer bij Caferacerwebshop.com zorg je ervoor dat het geluidsniveau van jouw caferacer flink omlaag gaat. Zodat omstanders niet van mijlen en ver al dat snorrende geluid horen. Deze zijn op maat te zagen. Zodoende besef je nu vast wel, dat er oneindig veel mogelijkheden zijn tot bouwen en uitbreiden van de caferacer. Dus kijk zelf even op de website of bezoek de showroom wanneer de lockdown weer voorbij is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *