Geen categorie,  Rijbewijs

Een ongeluk tijdens mijn eerste kilometers

Ondanks de onzekere tijd waarin wij nu al een aantal maanden in leven, heb ik in de afgelopen maand met trots mijn diploma in ontvangst genomen. Na een aantal jaar hard gestudeerd te hebben, kan ik nu eindelijk zeggen dat ik geslaagd ben. Ik heb dat gevierd met een drankje met een aantal vrienden. Verder heb ik ook mij gelijk ingeschreven voor een vervolgopleiding waar ik na de zomer mee aan de slag ga. Ik was ontzettend opgelucht met de positieve uitslag van mijn examens. Het behalen van mijn diploma betekende ook dat ik een start kon gaan maken aan het behalen van mijn rijbewijs. Ik had mezelf voorgenomen om mij eerst volledig te focussen op mijn schoolexamens, voordat ik een begin ging maken aan het behalen van mijn rijbewijs. Ik had vervroegd zomervakantie gekregen en die tijd kon ik goed gebruiken voor mijn rijbewijs. Allereerst heb ik een paar rijlessen genomen en daarna ben ik gelijk aan de slag gegaan met het leren voor mijn theorie-examen. Deze heb ik gelukkig al met mijn eerste kans gehaald. Daarna had ik besloten om wekelijks wat meer rijlessen te gaan nemen, zodat ik sneller mijn rijbewijs kon gaan halen. Na een aantal weken veel gereden te hebben, was mijn rijinstructeur ervan overtuigd dat ik een poging mocht gaan wagen aan het rijexamen.

Eindelijk de weg op

Ook voor het praktijk examen had ik maar één kans nodig om het te behalen. De examinator vertelde dat ik een vlekkeloos examen had gereden en dus mijn rijbewijs met vlag en wimpel behaald had. Na mijn schooldiploma was dat nog een succes waar ik ontzettend blij mee was. Nu kon ik ook eindelijk de weg op gaan. Alleen ben ik in de eerste week, nadat ik mijn rijbewijs binnen had, in een ongeluk terecht gekomen. Het was een ongeluk waar ik niet zoveel aan kon doen. Er is een andere automobilist in een slip geraakt en deze is op de achterkant van mijn auto gebotst. Door de botsing heb ik een harde klap gekregen en dat heeft geresulteerd in een whiplash. Ik had namelijk erg veel pijn in mijn boven rug en in mijn nek. De dokter vertelde dat ik hoogstwaarschijnlijk een whiplash heb opgelopen en dat ik veel rust moest nemen. Mocht de pijn minder worden, dan kon ik rustig een begin maken aan verschillende rek- en strekoefeningen. Voor nu neem ik nog veel rust en laat ik even de auto staan. Maar als ik me alweer beter begin te voelen, dan ga ik vast en zeker gelijk weer de weg op!