7 december 2021

Gek op fietsen, maar mag het soms wat sneller?

2 min read
fiets elektrisch maken

Ik ben echt gek op fietsen. Zowel voor woon-werk verkeer als recreatief. Lange tijd heb ik de auto naar mijn werk moeten pakken (mijn werk is op 30 kilometer afstand), sinds enige tijd doe ik dit stuk echter op de fiets. Benieuwd waarom ik dit stuk eerder met de auto deed en nu op de fiets afleg? In deze blog leg ik het je uit. En jij? Pak jij de auto naar het werk of ga je ook met de fiets? Of zit je dagelijks in het openbaar vervoer om op je werk te komen? Ik ben benieuwd! 

30 kilometer (enkele reis) op de fiets

30 kilometer op de fiets, dat is best een afstand als je geen ondersteuning krijgt. Ik heb het een tijdje geprobeerd, maar vond het toch wel heftig. In de ochtend was het overigens goed te doen. Maar na een dag van inspanning (hard werken ;-)) vond ik het minder om 30 kilometer naar huis te trappen. Dan is NS.nl misschien toch een betere oplossing, of in mijn geval: de auto. 

Een vriend van mij kwam echter met een oplossing. Een elektrische fiets. Op zich leek mij dat wel wat, alleen had ik net een nieuwe fiets gekocht (een ‘normale’ fiets). Beetje zonde die fiets met flink verlies te verkopen en een elektrische fiets aan te schaffen. Ik ben daarom op internet gaan zoeken en kwam erachter dat het mogelijk is een gewone fiets om te bouwen tot elektrische fiets. Fiets ombouwen naar elektrisch, dus! Ik heb een set aangeschaft en heb vervolgens mijn ‘gewone’ fiets omgebouwd naar een elektrische variant. Nu ik trapondersteuning heb, is die 30 kilometer (enkele rit) echt makkelijk te doen. Ik heb mijn auto zelfs de deur uit kunnen doen. 
Oh, en nog iets. Je elektrische fiets opvoeren is ook nog een optie ;-). Daarmee ben je nog sneller op plaats van bestemming. Houd er wel rekening mee dat een opgevoerde fiets niet de openbare weg op mag (officieel). Dit kan dus ook invloed hebben op je verzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *