22 januari 2022

Goedkoop een taxi pachten

2 min read

Een taxi pachten kan heel voordelig zijn. Een taxi pachten kan je doen bij Blue Plates, zij hebben een groot online platform voor beginnende en ervaren taxichauffeurs. Als taxichauffeur maak je veel rij uren soms maak je teveel rij uren en verlies je concentratie of val je in slaap tijdens het rijden dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Om die reden zijn er regels aan gebonden een taxi chauffeur mag niet meer dan twaalf uur rijden dat is de helft van de dag om zo ongelukken te voorkomen. Als je een auto least betaal je ook voor de auto ook al gebruik je de auto niet. Om die reden is een taxi pachten een hele goede oplossing. Als je een taxi pacht betaal je alleen de huur voor het moment dat je de auto ook echt nodig hebt en dat je niet betaald wanneer je er niet eens in rijd super voordelig dus.

Via de app een taxi pachten 

Bij het pachten van een taxi krijg je een overeenkomst die je moet gaan afsluiten. Gelukkig is dat tegenwoordig heel makkelijk je kunt dat gewoon via de app doen. Je kiest via de app een mooie taxi uit die jij wil gaan pachten. Het geef je veel voordelen je hoeft bijvoorbeeld geen eigen auto voor veel geld aan te schaffen. 

Diploma halen

Iedereen in Nederland die aan de slag wilt als taxichauffeur moet in bezit zijn van een chauffeursdiploma. Zonder een diploma mag je niet werken als taxichauffeur. Het halen van een chauffeursdiploma vinden mensen vaak vervelend. Je moet een theorie en praktijkexamen afleggen dat kost best wat tijd. Bij een taxi pachten komen wel een paar dingen bij kijken je moet bijvoorbeeld minimaal 21 jaar zijn of ouder. Dit is een regel om ongelukken te voorkomen.  Ook is het vereist dat je minimaal 3 jaar lang in het bezit bent van een rijbewijs.

Nieuwe auto kopen

Een hele nieuwe auto kopen is vaak veel te duur voor de meeste beginnende taxichauffeurs. Om die reden kiezen sommigen ervoor om te beginnen met een tweedehands auto alleen zitten daar wel een paar risico’s aan vast je weet nooit helemaal zeker wat de vorige eigenaar met de auto heeft gedaan of dat de auto schade heeft gehad in het verleden. Als taxichauffeurs is dat niet handig je moet in bezit zijn van een mooie auto die te vertrouwen is en het niet opeens niet meer doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *