7 december 2021

Het overschrijven auto regelen?

1 min read
kenteken overschrijven

Eindelijk is het zover! Na een lange periode van sparen heb jij jouw auto gekocht. Als trotse eigenaar ga jij maar al te graag de openbare weg op om jouw bolide te laten zien. Echter zal er eerst nog het papierwerk geregeld moeten worden. Nadat dit is geregeld kan jij jezelf als rechtmatige eigenaar noemen!

kenteken overschrijven

Het overschrijven auto zal direct moeten gebeuren evenals het verzekeren van het voertuig. Zonder een geldige verzekering mag jij niet de openbare weg op! Koop jij een auto bij een garage? Dan is de kans zeer aanwezig dat zij het direct op naam kunnen zetten voor je.

Wanneer je een voertuig hebt gekocht bij een particulier, dan zal het overgeschreven moeten worden bij een erkend loket. Je zult het complete kentekenbewijs, bestaande uit twee delen, mee moeten nemen. Daarnaast dien jij jezelf te kunnen legitimeren.

De kosten voor overschrijven auto bedraagt door het gehele land 10,75 per keer. Nadat de overschrijving is gelukt zal je het eerste deel direct ontvangen. Het tweede deel wordt vervolgens gestuurd naar het adres waar jij woonachtig bent op dat moment. Vaak zal de bezorging binnen een paar dagen worden gedaan. Voeg deze twee delen samen en berg het enorm goed op! Je zult het in de toekomst weer nodig hebben mocht jij jouw voertuig gaan verkopen. Veel rijplezier met jouw nieuwe auto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *