22 januari 2022

Hoe werkt een GPS-bedrijfswagenparksysteem?

2 min read

Het is voor de meeste ondernemingen heel erg handig om inzicht te hebben in het wagenpark, zodat ze precies de status van alle voertuigen van het bedrijf zien. Maar hoe kun je dat eigenlijk het best doen? Een handige manier hiervoor is het gebruik maken van een GPS-bedrijfswagenparksysteem. Dat zijn GPS trackers voor voertuigen. Hoe werkt zo’n GPS-bedrijfswagenparksysteem? En wat kun je er eigenlijk allemaal mee? Je leest het in dit blog.

Wat is het?

Een GPS-bedrijfswagenparksysteem is eigenlijk simpelweg gezegd een auto gps tracker waarmee je binnen je bedrijfswagenpark inzicht kunt krijgen over alle voertuigen in je wagenpark. Deze inzichten bevatten informatie over de dagelijkse activiteiten binnen je wagenpark. Hierdoor kun je binnen het bedrijf de productiviteit verhogen, de kosten verlagen en het onderhoud van de verschillende voertuigen bijhouden. Bovendien kun je zo in kaart brengen welke resources je in je bezit hebt en hoe deze worden ingezet. Superhandig en een must voor elk bedrijf dat transporteert. Op deze manier haal je namelijk het allermeest uit je werkdag!

Verbetering

Een van de meest interessante handigheden aan de auto gps tracker, is dat je op deze manier veel kunt verbeteren binnen je bedrijf en het gebruik van de voertuigen. Denk bijvoorbeeld aan het terugdringen van brandstofverbruik, het monitoren van onderhoudsbehoeften en het doorgeven van nauwkeurige aankomsttijden. Ook kun je verbetering zien op de lange termijn, omdat je gps tracker heel lang kunt gebruiken, wat natuurlijk superhandig is!

Rijgedrag

Naast technische inzichten, kun je zelfs met deze gps tracker het rijgedrag van je werknemers controlleren. Je kunt hier bijvoorbeeld alerts sturen, maar de bestuurders kunnen ook met elkaar in competitie om zo veilig, efficiënt en zuinig mogelijk te rijden. Op deze manier weet je zeker dat de bestuurders veilig rijden en maak je ook geen extra kosten, omdat ze steeds zuiniger zullen rijden.

Mobiele app

Ook is het gebruik van de gps tracker super modern! Je kunt alles namelijk besturen en controleren via een mobiele app. Je kunt de voertuigen via een live locatie bekijken, elk moment van de dag de routehistorie en voertuigactiviteiten bekijken en de informatie ontvangen over het rijgedrag van de bestuurders.

Ingewikkeld?

Het klinkt allemaal natuurlijk supermooi, maar is het ingewikkeld om toe te passen binnen het bedrijf? Het antwoord hierop is simpel. De makers van de gps tracker doen er alles aan om alles zo duidelijk mogelijk en gebruiksvriendelijk te presenteren, zodat je precies weet wat je moet doen om dit handige systeem te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *