22 januari 2022

Motoren razendpopulair door Corona

2 min read
motor

In 2020 is de verkoop van nieuwe- en tweedehands motoren enorm gestegen. De stijging van de verkoop zou aan twee factoren kunnen liggen: het gevoel van vrijheid en een spaarpot die goed gevuld is. Hoe deze factoren gezorgd hebben voor de groei, leggen we kort uit.

Motor verzekeren?
Goedkope motorverzekering

Vrijheid

Wat misschien de grootste aanleiding van de stijging is, is het feit dat motorrijden een gevoel van vrijheid met zich meebrengt. Sinds de coronacrisis is er behoefte aan individueel vervoer. Tegenwoordig wordt reizen met het openbaar vervoer afgeraden wanneer het niet noodzakelijk is. Daarnaast dien je een mondkapje te dragen in de trein en bus. Op een motor heb je hier natuurlijk geen last van: de wind wappert flink door je haren zodra je de motor opstapt.

Spaarvarken legen

Een andere reden voor de stijgende verkoop van motoren is het spaarvarken dat eraan moest geloven. Vaak sparen mensen voor een vakantie die ze maken. Door de maatregelen was reizen vrijwel onmogelijk: veel landen stonden op code oranje of zelfs op code rood. Door niet op vakantie te gaan hielden mensen geld over voor andere dingen. Niet alleen is de verkoop van nieuwe motoren gestegen, ook is de vraag naar tweedehands motoren flink toegenomen.

Voordelen

De motor kent veel voordelen, ten opzichte van de auto. Eerder noemde we al het vrije gevoel dat motorrijden met zich meebrengt. Ook is de verzekering voor een motor doorgaans goedkoper dan die van een auto (afhankelijk van type motor en type verzekering). Wat misschien het grootste voordeel is: geen files meer. Met een motor kun je gemakkelijk tussen files doorrijden waardoor je veel ergenissen bespaart. Wij snappen die toename in verkoop wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *