22 januari 2022

Fietsen naar je werk, dat wil je ook!   

2 min read

Hoe ga jij straks naar je werk als het thuiswerken weer voorbij is? Pak je dan gewoon weer de auto als voorheen of ga je het misschien ook anders doen dan normaal. We gaan tenslotte naar een “nieuwe normale” samenleving toe. Past iedere dag met de auto naar je werk nog wel in het nieuwe normaal? Of wordt juist fietsen hét vervoersmiddel om naar ons werk te gaan. Fietsen heeft tenslotte behoorlijk wat voordelen. Misschien eigenlijk nog wel meer dan de auto. Benieuwd welke voordelen dat zijn? Lees dan vooral snel verder maar let op, na het lezen weten we (bijna) zeker dat je de auto in de toekomst vaker gaat laten staan.

Fiets je fit

Ondanks dat de Coronacrisis ons vele nadelen heeft gebracht zaten er ook wel een aantal kleine voordelen aan afgelopen periode. Zo konden we meer tijd thuis doorbrengen, waardoor we eindelijk eens tijd hadden voor al die (vervelende) klussen die nog op onze to-do lijst stonden, en het bracht ons in beweging. We trekken er met zijn allen massaal op uit om even lekker de benen te strekken tijdens een wandelen of fietstocht. Dus waarom blijven we dat straks niet lekker doorzetten als we weer naar ons werk gaan? Fietsen is tenslotte hartstikke gezond. Je bent in beweging en je hoeft zelfs geen eens meer naar de sportschool toe als je iedere dag minimaal 30 minuten fiets. Fietsen houdt je fit en aangezien je toch naar je werk moet kan je het net zo goed combineren.

Fiets je rijk

Heb je het laatste nieuws al gehoord rondom de benzine prijzen? Die zijn weer torenhoog. Met de auto naar je werk is geen eens meer leuk als de helft van je salaris omgaat aan benzine. Oké, dit is misschien wat veel maar je begrijpt wat we bedoelen. Door op de fiets te nemen in plaats van de auto fiets je jezelf niet alleen fit, je houdt ook nog eens behoorlijk wat geld over. Je hoeft namelijk geen geld meer aan benzine meer uit te geven. Je moet uiteraard wel een goede fiets zoals een tourfiets of speed pedelec kopen maar dat is maar een eenmalige investering. Daarna kan je zorgeloos genieten en blijven al die zuurverdiende centen gewoon netjes in je portemonnee.

Fiets je blij

Wanneer we naar buiten gaan maakt ons lichaam het gelukshormoon aan en zeker na een dag op het werk kunnen we wel wat gelukshormonen gebruiken. Je fiets jezelf dus echt blij als je van je werk naar huis fiets. Je kan weer wat frisse zuurstof tot je nemen en je hoofd leegmaken. Op deze manier kom je zonder stress thuis en kan je zonder zorgen genieten van je avond. Als dat nog niet overtuigend genoeg is, dan weten wij het ook niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *