7 december 2021

Stichting Leergeld fiets aanvragen

2 min read

Een veilige kinderfiets voor ieder kind

Een goede kinderfiets is van groot belang om zelfstandig te kunnen opgroeien. Kinderen die vanaf een jonge leeftijd zelfstandig, maar onder begeleiding van een volwassene leren fietsen worden vaardig in het verkeer en profiteren hiervan wanneer ze ouder zijn. Het verkeer is drukker dan ooit en om zelfstandig te kunnen fietsen is het belangrijk dat een kind stapsgewijs leert deelnemen aan het verkeer.   Om je kind veilig op pad te laten gaan is het belangrijk dat de fiets in orde is. Denk aan; goed werkende remmen, verlichting en natuurlijk ook een goed passende fiets die overeenkomt met de lengte van jouw kind. Kinderfietsen moeten tegen een stootje kunnen en er ook een beetje leuk uit zien maar veiligheid is prioriteit nummer één als het gaat om kinderfietsen.  

Vlotte meisjesfietsen

De keuze uit kinderfietsen is groot. De meeste modellen die voor volwassen te verkrijgen zijn, kun je ook vinden tussen de kinderfietsen. De transportfiets is bijvoorbeeld een heel populaire meisjesfiets. Je ziet ze vast wel eens fietsen, die giechelende meisjes met een vlotte gekleurde transportfiets, met een mand of krat voor het stuur waarin ze hun schooltas bewaren. Deze fiets is een heel praktisch model voor schoolgaande kinderen.  

Tips voor de aanschaf van de eerste kinderfiets

Transportfietsen voor meisjes zijn al verkrijgbaar in bijvoorbeeld 16 inch maten, vanaf 6 jaar. Houd er dan wel rekening mee dat het stuur van een transportmodel wat zwaarder is dan een gewone fiets.   Om te leren fietsen zijn deze kinderfietsen in transport model daarom wat minder geschikt. Ga bij de eerste oefenfiets voor een licht model waarbij het kind eerst nog met de voeten aan de grond kan komen. Wanneer ze het sturen en remmen eenmaal onder de knie hebben kun je kiezen uit alle modellen meisjesfietsen die je leuk vindt.  

De kinderfietsen specialist in Rotterdam

Wanneer jij een betrouwbare veilige fiets zoekt voor jouw kind raden wij aan om deze uit te zoeken bij een speciaalzaak. Een goede kinderfiets hoeft niet splinter nieuw te zijn maar moet wel van te voren nagekeken en gekeurd zijn. Bij fietsenwinkel Rotterdam kun je naast nieuwe kinderfietsen ook kiezen voor gebruikte fietsen die gegarandeerd veilig worden afgeleverd.  

Financiële ondersteuning voor de aanschaf van een kinderfiets

Mocht je een krappe beurs hebben maar heeft jouw kind wel een goede fiets nodig voor het vervoer naar school? Informeer dan eens bij de Stichting Leergeld. Stichting Leergeld geeft kinderen uit gezinnen met een minimaal inkomen ondersteuning bij de aanschaf van noodzakelijke materialen. Zodat ook zij mee kunnen doen in de maatschappij. Wanneer je aan de voorwaarden voldoet kun je een kinderfiets aanschaffen op kosten van Stichting Leergeld.   Soms geldt er wel een kleine eigen bijdrage, dit verschilt per gemeente. Vraag naar de voorwaarden bij jouw gemeente. Of bekijk de website leergeld.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *