Geen categorie

Test je kennis van handige verpakkingsmaterialen!

Wie in de distributiebranche werkt, is waarschijnlijk goed op de hoogte van de wetenswaardigheden van verpakkingsmaterialen. En dat werkt in je voordeel, want er bestaan veel verschillende producten om het opslaan en vervoeren van goederen te vergemakkelijken. Maar voor iemand die gaat verhuizen of iemand die net een webshop begint, kan er een hele nieuwe wereld opengaan.

Groot assortiment

Je wil wat materialen bestellen en ziet een enorm assortiment voor je. Wat heb je echt nodig en welke materialen helpen jou om zo efficiënt mogelijk te werken? In het begin kan het namelijk lijken dat alle artikelen wel erg handig zijn, dus vind maar eens je weg in al die slimme verpakkingsmaterialen. In deze blog maak je kennis met een aantal handige materialen die jouw werk makkelijker kunnen maken. Voor degene die in een magazijn werkt of de opslag beheert van een winkel en altijd op zoek is naar nog betere manieren om zijn of haar werk te doen, is deze blog een leuke test om te kijken of je op de hoogte bent van interessante handigheden bij het opslaan, verpakken en vervoeren van goederen. Lees dus snel verder!

De dozenverlager

Als je bijvoorbeeld net een webshop begint, heb je er waarschijnlijk zelf al aan gedacht dat je een weegschaal nodig hebt voor een correcte verzending van je artikelen. Maar heb je ook gedacht aan een dozenverlager? Als het artikel of de goederen die je in één verzending opstuurt, lager is dan de doos groot is, is er een manier om de doos de gewenste grootte te maken. Dat scheelt je het gebruik van opvulmateriaal om de verzending veilig en onbeschadigd te kunnen versturen. Ook hoef je niet kleinere dozen aan te schaffen. Een dozenverlager is een apparaat met een kartelmes waarmee je golfkartonnen dozen eenvoudig kan verlagen. Je maakt er een nieuwe vouwlijn mee in de doos op de hoogte die je wil. Vervolgens snij je met het mes tot de nieuwe vouwlijn de hoeken van de doos in. Je kan de doos dan eenvoudig op de nieuwe vouwlijn invouwen.

De dozenklephouder

Werk je in een magazijn en moet je veel dozen achter elkaar vullen en leeghalen, dan is niets zo vervelend dan dat de kleppen van de doos steeds weer dichtvallen. Daar is iets slims op bedacht, namelijk de dozenklephouder. Behalve de leuke naam is dit soort verpakkingsmateriaal ook nog eens een heel slim product. Het is eenvoudigweg een plastic schuifje die je op de rand van de doos plaatst, waardoor de doosklep niet terug kan veren. In elke verpakking zitten vier schuifjes en ze passen op dozen tot maximaal 7 mm dikte. Dat is zo dik als dubbelgolf karton, dus je kan ze voor zowel enkelgolf als dubbelgolf kartonnen dozen gebruiken. Ze worden ook wel dozen openhouders of doosklemmen genoemd. Met deze handige schuifjes kan je dus veel makkelijker en sneller dozen in- en uitpakken.