22 januari 2022

Tips voor beginnende motorrijders

2 min read
motor rijden

Het warmere weer komt weer in zicht en dat betekent dat het bij de motorrijders alweer begint te kriebelen. De motoren kunnen eindelijk weer uit de winterstalling en ze mogen weer eens laten zien wat ze kunnen. Iedereen wilt natuurlijk veilig en ontspannen motor kunnen rijden. Daarom geven wij in deze blog tips voor beginnende motorrijders om veilig de weg op te kunnen.

Gerelateerde links: 

Maak een lijst aan benodigdheden

Voordat je kan beginnen met motorrijden heb je natuurlijk eerst een aantal dingen te regelen. Het is handig om een checklist te maken met alles wat er geregeld moet worden. Denk hierbij aan de volgende dingen: verzekeringen, goede kleding en een helm. Het zou zonde zijn dat je met het goede weer niet meteen de weg op kan omdat je deze zaken niet hebt geregeld. Ga het internet dus af en maak een checklist met alles wat je nodig hebt. Zo kan ook jij met een gerust hart de weg op. Doe voordat je een kledingstuk of helm goede research naar het product. Bekijk reviews op het internet en vraag advies. Dit kan een miskoop voorkomen.

Warm jezelf op

Net zoals bij andere sporten is het belangrijk jezelf op te warmen voor een rit. Check voordat je begint met rijden of de motor nog naar behoren werkt. Denk hierbij aan de remmen, lichten en de ketting. Bouw je snelheid dus ook rustig op, ga niet als je de motor opstart met vol gas vertrekken. Dit klinkt natuurlijk leuk maar kan alleen maar kan alleen maar voor problemen zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *