7 december 2021

Veilig een lading vervoeren

2 min read
spanbanden

Moet je een lading vervoeren met een aanhangwagen of een bestelauto, dan wordt deze in de meeste gevallen vastgezet met spanbanden. Maar ook in de bouwsector en andere branches worden de banden veel gebruikt, eigenlijk zijn het multifunctionele banden die je voor veel doeleinden in kunt zetten. Niet iedere spanband kan iedere lading zekeren, het ligt aan het soort band en wat het formaat van de band is. Want een band om je lading te zekeren heb je in verschillende formaten.

spanbanden

Ga voor zekerheid

In sommige gevallen denkt men met een dekzeil en een touw een lading voldoende vast te kunnen zetten. Het is wettelijk verplicht om een lading vast te zetten, spanbanden zijn ervoor gemaakt om de lading zo vast te zetten dat dit veilig en verantwoord is. De banden zijn ook te gebruiken om luifels vast te zetten, er zijn verschillende soorten banden op de markt te krijgen. Je hebt de zogenaamde duwratel of de trekratel, de laatstgenoemde is de eenvoudigste aangezien je met deze de meeste kracht kunt zetten.

spanbanden

Zet je lading goed vast

Het meest worden de spanbanden gebruikt om een lading die je vervoert vast te zetten, iedereen heeft het wel eens meegemaakt dat je iets had gekocht wat niet helemaal in de auto past. Heb je een imperial dan kun je de lading daarop vervoeren en met de banden veilig vastzetten. Veilig en zonder zorgen kun je dan je materialen naar huis vervoeren, ook voor je medeweggebruikers is het veilig. Losse producten en materialen kun je ook vastzetten met de banden, hierdoor heb je minder opslag nodig wat ook weer geld bespaart. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *