7 december 2021

Veilig een tweedehands auto kopen

2 min read
rdw ovi

Bij de aankoop van een tweedehands auto is de verkoper niet zo scheutig met informatie als deze niet zo positief over de auto is, de kans is dan kleiner dat je de auto koopt. Heeft een auto bij de APK keuring jaarlijks hoge kosten dan is het niet aantrekkelijk om de auto te kopen, met een rdw ovi check kom je hier eenvoudig achter. Alle belangrijke informatie wordt met deze check openbaar, maar ook hoeveel wegenbelasting je met de auto moet betalen. Je krijgt een compleet beeld over de auto waar je interesse hebt, na afloop heb je een goed beeld over de auto.

rdw ovi

Beschikbare gegevens

Het RDW wat staat voor Rijksdienst voor het Wegverkeer geeft de ovi oftewel Open Voertuigen Informatie beschikbaar, voor iedere auto in Nederland is deze informatie beschikbaar. Nederland is vrijwel het enige land waarbij deze informatie openbaar beschikbaar is, dit om kopers van een auto zoveel mogelijk te beschermen. Een rdw ovi check is eigenlijk onmisbaar om goede en eerlijke informatie te verkrijgen van een auto, alle relevante informatie betreft een auto staat in het rapport vermeld. Belangrijke gegevens zijn ook de nieuwwaarde en de dagwaarde van een auto.

Hoe betrouwbaar is de check

Wanneer je gebruik maakt van een ovi check kun je er dan vanuit gaan dat de informatie up to date is? Met verouderde informatie kun je in principe nog niet veel doen, de informatie wordt elke dag gecontroleerd en bijgewerkt op eventuele fouten. Hierdoor heb je altijd een goed en actueel beeld over de gegevens dan de auto die je eventueel wilt kopen, binnen een aantal seconden heb je alle gegevens om te controleren. Ook belangrijke informatie of de auto bijvoorbeeld is gestolen zie je op het rapport terug, natuurlijk zijn er geen kosten verbonden aan het doen van een kenteken check.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *