7 december 2021

Wat is een Stromer?

3 min read

Heb jij wel eens iets gehoord of gelezen over de Stromer? Zo niet, dan heb je waarschijnlijk geen idee wat dit is. We vertellen je hier graag iets meer over! Het gaat hierbij om een merk dat uitstekende speed pedelecs maakt. Ook dat zal het nog niet voor iedereen duidelijk maken, want wat is dan een Stromer speed pedelec? Dit is eigenlijk een soort elektrische fiets, maar dan met het verschil dat er een veel krachtigere accu in zit. Daardoor kunnen er veel hogere snelheden mee behaald worden wat natuurlijk diverse voordelen biedt. Daarnaast heeft de fiets een sportief model.

Fiets in plaats van auto

De opkomst van de elektrische fiets heeft een ware revolutie veroorzaakt en de Stromer doet daar eigenlijk nog een schepje bovenop! Jarenlang was het voor mensen de gewoonte om met de auto overal naar toe te gaan. Fietsen betekende immers dat je bezweet ergens aankwam, dat de reistijd te lang was of dat de afstand gewoon te groot was om fietsend te overbruggen. Met de komst van de elektrische fietsen zagen we al een kanteling ontstaan. Door de ondersteuning van de accu hoef je je minder in te spannen en haal je hogere snelheden. Met de Stromer is dit helemaal het geval. Hiermee haal je snelheden van maar liefst 45 tot 49 kilometer per uur! Dat betekent dat langere afstanden veel minder een probleem zijn, door de hoge snelheid blijft je reistijd beperkt en de ondersteuning zorgt ervoor dat je niet moe wordt en dat je niet bezweet aankomt. Doordat het op de wegen steeds drukker wordt, sta je met de auto al snel vast in het verkeer. Kies je voor de Stromer, dan heb je hier geen last van! Zo biedt het in heel veel situaties een uitstekend alternatief voor andere vervoersmiddelen. 

Diverse modellen Stromer speed pedelec

Omdat mensen verschillende wensen hebben, hebben ze bij Stromer verschillende modellen van hun speed pedelec ontwikkeld. Op welke punten verschillen deze nu van elkaar? Ze verschillen wat betreft:

  • maximale snelheid die behaald kan worden, van 45 tot 49 kilometer per uur
  • de actieradius, deze varieert van 90 tot 180 kilometer
  • de laadtijd van de accu, van 3,5 tot 6 uur

Voordat je een speed pedelec uit gaat kiezen, is het daarom goed om na te denken over welke eigenschappen deze voor jou vooral moet hebben. Kies je voor het model ST1, dan is je actieradius beperkt tot 90 kilometer en je gaat niet harder dan 45 kilometer per uur. Maar tegelijkertijd is je accu ook binnen 3,5 uur helemaal opgeladen. De Stromer ST5 haalt 49 kilometer per uur en heeft een bereik van 180 kilometer, maar het opladen van de accu duurt ook 6 uur. Ga dus voor jezelf na welke eigenschap voor jou het belangrijkst is en kies het model dat het beste daarbij aansluit! Wist je bovendien dat er subsidies beschikbaar zijn en dat er voor de zakelijke markt belastingvoordelen mogelijk zijn? Over al deze mogelijkheden en de verschillen tussen de diverse modellen van Stromer lees je meer op stromerpedelec.nl, net als de mogelijkheden wat betreft lease en koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *