Rijschool kiezen
Geen categorie

Welke rijschool kies jij?

Je rijbewijs halen. Ontzettend leuk natuurlijk, maar waar ga je lessen? Bij het kiezen van een rijschool heb je veel mogelijkheden. Wellicht heb je er al eentje op het oog, omdat ze daar zo’n leuke auto hebben. Toch is het verstandig om ook op andere zaken te letten. Uiteindelijk wil je namelijk zo snel mogelijk je rijbewijs halen. Om de keuze wat makkelijker te maken, geven wij je een aantal tips.

Slagingspercentage

Het allereerste waar je naar moet kijken is het slagingspercentage. Ook al hebben ze nog zulke goede auto’s, een slagingspercentage beneden de 50% is niet goed. De kans dat de lessen hier niet heel goed zijn, is namelijk groot.

Prijs

Een goedkope rijschool, is vaak niet de beste. De concurrentie onder rijscholen is vaak enorm. Hierdoor loont het zeker om prijzen te vergelijken. Echter moet je daarbij wel oppassen. Zeer goedkope rijscholen willen je wel eens misleiden. Vooral wanneer je een specialistische rijopleiding zoals ccv d1 wilt doen, kunnen kosten hoog oplopen. Goed punt om altijd even onderzoek naar te doen dus. Informeer bijvoorbeeld eens bij PDS naar de mogelijkheden.

Pakket of losse lessen

Wil je liever losse lessen of ga je voor een pakket? Veel mensen vinden het fijn om voor een pakket te gaan. Je betaalt de kosten dan in één of een paar keer en weet voor de komende periode in ieder geval waar je recht op hebt. Informeer dus goed of een rijschool pakketten heeft en wat voor pakketten dan precies.

Je rijinstructeur

Heb je een rijschool op het oog? Een hoog slagingspercentage en goede prijs zijn toch geen volledige garantie op een fijn verloop. De klik met je rijinstructeur is immers net zo belangrijk. Heb je geen goede klik met je rijinstructeur? Dan worden het vervelende lesuren voor je. Om dit voor te zijn, moet je altijd eerst een proefles nemen. Tijdens deze les merk je of er een klik is en of je zijn manier van werken fijn vindt. Heb je er geen goed gevoel bij? Ga dan rustig op zoek naar een andere rijschool.