Geen categorie

Zeer populaire elektrische SUV’s

SUV’s ofwel Sport Utility Vehicle’s, zijn al jaren erg geliefd. Door de hoge zit heeft u een ruime blik over de weg. Senioren kunnen deze zithoogte ook goed appreciëren omdat het instappen en uitstappen in een SUV een stuk gemakkelijker is voor hen dan bij een laag model. De eerste SUV’s zagen al begin jaren ‘70 het daglicht. Toen werden ze voornamelijk nog gebruikt als terreinwagen. Tegenwoordig zijn deze stoere auto’s zeer populair als ruime gezinswagens door hun grote kofferruimte en soms wel 7 zitplaatsen. Inmiddels rijden er ook steeds meer elektrische SUV’s op de Nederlandse wegen. Bekende elektrische SUV’s op dit moment zijn de Peugeot E 2008, De Ford Mustang Mach E, De Volvo XC40 en de Hyundai Kona Elektric.

Elektrische SUV leasen

De nieuwprijzen van elektrische SUV’s zijn nog steeds behoorlijk hoog. Ten eerste omdat het grote en vooral ruime auto’s zijn en ten tweede omdat ze volledig elektrisch zijn. Elektrisch rijden lijkt wel het beeld van de toekomst te gaan worden. Elektrische auto’s zijn fluisterstil en veel beter voor het milieu. Bovendien kunt u, wanneer u een nieuwe elektrische SUV koopt bij de garage, een aanvraag bij de overheid doen voor subsidie. Deze subsidie ligt op ongeveer 4000 euro voor 2020. Niet iedereen heeft het bedrag voor een nieuwe SUV zomaar voor handen. Geld lenen voor een auto is duur. Wellicht is een elektrische SUV leasen een optie voor u wanneer u toch in een nieuwe auto wil rijden en niet het geld heeft om deze te kopen. Bij het leasen betaald u een vast bedrag per maand en daarnaast alleen de kosten voor het laden van de auto.

Geen onderhoudskosten tijdens looptijd leasecontract

Wie zijn auto naar een garage brengt voor onderhoud, weet dat er kosten verbonden zijn aan dergelijke diensten. De hoogte van deze kosten kan soms behoorlijk schrikken zijn. Wanneer u een auto leaset betaald u tijdens het leasecontract geen onderhoudskosten aan de auto. Dit zit ingecalculeerd in het te betalen maandbedrag. Daarnaast betaalt u voor een elektrische auto in elk geval tot 2025 geen wegenbelasting. Verzekering van de auto is ook verwerkt in de maandpremie. De hoogte van de maandelijkse premie wordt bepaald door de nieuwwaarde van de auto, het aantal kilometers die u per jaar rijdt, en de looptijd van het leasecontract. Hier geldt hoe langer de looptijd van het leasecontract is, hoe lager de premie. Als laatste zijn de bijbehorende voorwaarden van invloed op het te betalen maandbedrag. Deze zijn wel belangrijk om goed door te nemen zodat u weet hoe uw auto is verzekerd en wat de voorwaarden zijn mocht u het leasecontract bijvoorbeeld ongewild tussendoor moeten stopzetten. Dit kan namelijk een boete opleveren wanneer er geen geldige redenen zijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *