caravan vakantie
Vervoer

Zonder stress op vakantie (met de auto)!

Ga je op vakantie? Leuk! Maar het vergt ook enige voorbereiding. Zeker als je met de auto op vakantie gaat. In deze blogs delen we enkele handige tips met je. Om gelijk met een tip te beginnen: wil je op vakantie met de auto en caravan? Ga je elk jaar naar hetzelfde land en heb je geen zin om steeds de caravan achter je auto te hangen? Ga je bijvoorbeeld elk jaar naar Zwitserland? Stal je caravan dan bij ‘Caravanstalling Zwitserland’. Het jaar erop kun je zonder caravan die kant oprijden. Dat scheelt een hoop tijd en gedoe!

Tip 1: Caravanstalling

Ga je jaarlijks met de caravan op vakantie en ga je elk jaar naar hetzelfde land? Waarom zou je dan je caravan in Nederland stallen? Het is slimmer je caravan in het land van bestemming te stallen. Het jaar erop scheelt het je een heel eind rijden met de caravan achter de auto. Bijna elk land in Europa heeft wel een geschikte caravanstalling.

Tip 2: Laat je auto controleren voor vertrek! 

Door met de auto op vakantie te gaan, heb je veel vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Maar het is dan wel belangrijk om je auto goed te laten controleren voor vertrek. Je auto heeft namelijk een flinke rit voor de boeg. Je wilt in het buitenland niet langs de weg komen te staan. 

Tip 3: Heb je een vignet nodig? 

Voor sommige landen heb je een vignet nodig. Zonder dit vignet mag je officieel niet op de wegen rijden. Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië verplichten je bijvoorbeeld een vignet te gebruiken. Tip: Koop dit vignet vooraf, dat bespaart je stress. 

Ga je naar Duitsland? Wees je er dan van bewust dat het noodzakelijk is een milieusticker te hebben. Je mag bepaalde gebieden in Duitsland alleen in als je een milieusticker hebt.  

Tip 4: Neem regelmatig pauze! 

Met de auto op vakantie is erg leuk, maar het is ook intensief. Zie de reis als onderdeel van de vakantie. Stop geregeld en neem rust. Probeer niet om zo snel mogelijk op de plaats van bestemming te zijn.